Annat, Djur & natur, Listor & Topplistor, Livsstil

10 läskiga men fascinerande broar i världen

Världen är full av några fantastiska platser och vi har skapat otroliga strukturer sedan mänsklighetens gryning. Dessa kan också se ganska skrämmande ut ibland och det finns gott om byggnader där ute för att få ditt hjärta att hoppa i halsen när du ser dem. Till exempel dessa tio läskiga broar du vill korsa någon gång i ditt liv.

1. Chesapeake Bay Bridge (USA)


Du vet att en bro är skrämmande när du har människor som inte vill köra över den. Chesapeake Bay Bridge är så skrämmande att vissa förare betalar faktiska pengar för att någon annan ska göra resan för dem. Bron har haft några berättelser om fruktansvärda fall så det är egentligen inte konstigt att vissa kanske är villiga att betala.

2. Titlis Cliff Walk (Schweiz)


Titlis Cliff Walk är kanske den farligaste bron i hela världen. Bron är byggd längs Titlis klippa och den gjordes för fotgängare. Om du klarar av att gå på den, skulle du gå tre tusen meter över havet. Själva bron är bara tre meter bred och cirka 98 meter lång. Det har funnits sedan 1913, så det har sett en hel del och det fortsätter att locka spänningssökande från hela världen.

3. Capilano Suspension Bridge (Canada)


Kanada är hem för en av världens längsta och högsta hängbroar. Capilano Suspension Bridge svänger runt 200 meter över en brant kanjon. Utsikten är fantastisk men du känner definitivt några svettedroppar som bildas när du tar det första steget. Läs bara inte berättelserna om människor som faller av det!

4. Carrick-A-Rede Rope Bridge (Irland)


Nordirland är hem för en av världens mest kända repbroar. Carrick-a-rede-bron förbinder fastlandet till den lilla ön Carrickarede och upplevelsen av att gå på bron är fantastisk. Bron är bara 20 meter lång och den är cirka 30 meter över klipporna nedanför. Det är en så populär plats att du behöver köpa en biljett för att gå på den.

5. Monkey Bridges (Vietnam)


Monkey Bridge tar en hel del balans och bra muskelanvändning för att komma på andra sidan. Bron är byggd med stockar och den är direkt ovanför en liten sjö. Mitten av sjön har en jättestam för att ge lite balans men du kommer troligen att se ut som en apa som passerar bron på grund av den skakande naturen – därav namnet!

6. Aiguille du Midi Bridge (Frankrike)


Alperna erbjuder en fantastisk natur för oss och du vill uppleva bergen minst en gång i ditt liv. Om du gör det, kanske du vill uppleva landskapet från Aiguille du Midi-bron i Frankrike. För att till och med komma till bron, måste du ta världens högsta vertikala stigningstrådbana först. Du kommer då att kunna njuta av utsikten från den korta gångbron cirka 12 000 fot över havet!

7. Canopy Walk Bridge (Ghana)


Om du befinner dig i Afrika och särskilt i det vackra landet Ghana, glöm inte att besöka Kakum National Park. Där kan du hitta den läskiga bron till Canopy Walk Bridge. Bron byggdes enbart för att locka till sig turister och det är en upplevelse med käken. De sju separata broarna hänger från de omgivande träden, vilket skapar en vacker men skrämmande gångupplevelse.

8. The Stone Bridge (Kina)


James Cameron kanske har inspirerats av Stone Bridge och dess omgivningar när han skapade Avatar, men bron är mestadels bara otroligt skrämmande. Överfartsgången är inbyggd i granitbergen och den snidade banan med sina träskivor är allvarligt skrämmande.

9.Musou Tsuribashi (Japan)


Musou Tsuribashi står för Matchless Suspension Bridge, som redan borde ringa några larmklockor. Bron är konstruerad med tråd och tunna träskivor ensamma och den sprider bokstavligen varje steg på vägen. Det är inte något som dagens hälso- och säkerhetsstandard kan acceptera som en solid bro!

10. McKillops Bridge (Australien)


De som letar efter en riktig våghalsupplevelse borde gå ner till Down Under. Hyr dig en bil och ta landets farligaste och farligaste vägutflykter. Din resa tar dig till Snowy River National Park och du kommer att bevittna en av de största ingenjörsvistarna genom tiderna. McKillops Bridge byggdes mellan 1931 och 1936 och är över 250 meter lång. Utsikten nedan ligger utanför en stormig flod, så du kanske vill fokusera på skogen framöver.

Det var vår lista med de läskigaste broarna i världen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap