Svenska Memes

Om Svenska memes

Välkomna till svenska memes, Humorsajten för allt inom skratt och skoj. Här kommer vi dela med oss utav roliga bilder, underhållande listor, historier, och memes. Sedan får ni gärna gilla våran Facebook sida för dagliga uppdateringar med rykande färska svenska memes och annat kul.

Vad är en meme? Här är allt du behöver veta!

Förvirrad när det kommer till internet memes? Det är delvis poängen. För memes på svenska beskrivs ofta i korthet som en förmedlad känsla genom en bild. Först innebörden av en meme är i själva verket paketerad information som sprids inom en kultur. Detta kan ske via alla former av kommunikation. Däremot behöver inte en ”meme” vara i form av en rolig bild, vilket är vanligt förekommande. Ingen kan påstå att de känner till eller förstår varje enskilt meme som finns. De är helt enkelt för många och de kan ofta vara för personliga för om de individer som skapar och kulturen memens innebörd relaterar till. Men det finns några vanliga element som kan hjälpa dig att förstå dem.

Vad skapar en meme?

Men även om memes verkar omöjliga att förstå, är chansen stor att du har stött på åtminstone en under åren som är vettigt för dig. Oavsett om du deltog i Ice Bucket Challenge, har en ”keep calm” -mugg på skrivbordet på jobbet eller använde orden ”Fail” eller ”Winning”, ironiskt eller inte, har du deltagit i en meme. Du hörde talas om det genom vine, du förstod det, du ändrade dess sammanhang och du avsatte det för din egen användning. Därutav de viktigaste komponenterna i det som gör en meme till meme. Sedan kan det va svårt att spika en direkt definition av en meme, är termen oftast förknippad med en bild eller video som skildrar ett visst koncept eller idé och sprids genom sociala plattformar på internet. Den idén sprids via sociala medier, forum, snabbmeddelanden-appar och till och med nyhetssajter.Alltså Bilder och videoklipp som förmedlar meddelandet förändras ofta och bygger på, utvecklar den ursprungliga idén till något annat helt. Eller helt enkelt postas med en ny bildtext för att skildra en förändrad form av den.

vad är en svensk meme

Memens sammanhang – vikten av kontext

Däremot kan Kontext ha en enorm inverkan på vad en meme också betyder, eller hur relevant det är för mottagaren. Hur som helst meddelandet, men en meme kan förmedla betydligt mer information som enkel text inte ensam kan. På samma sätt som emojis har använts för att förmedla komplexa idéer om humör eller känslor, kan en meme förmedla en komplex idé, sinnestillstånd eller delad förståelse mycket snabbare än att skriva och läsa den i ren textform.

Exempel på svenska memes

Memens historia och användning

Vi lever i en era som definieras av roliga memes och nutid satir. Därför att ädla konsten att ”meme-ify” bilder och annan media är en i stort sätt lika gammal praxis som mänskligheten själv.Däremot tillkomsten av internet har gjort den processen betydligt mycket smidigare. Men oavsett om de återanvändas från YouTube-videor, filmklipp eller bildform så formar dessa gyllene virala nuggets hur vi konsumerar, kritiserar och kommunicerar genom kulturella pekpinnar.

Världens första meme

Gör din egen svenka meme

Du kan till och med göra några av dina egna om du känner dig så Benägen. Sajter som Kapwin Meme Maker

Share via
Copy link
Powered by Social Snap